vineri, 18 noiembrie 2016

Masinute pentru Mos Craciun si Mos Nicolae

       Sper sa nu fie interpretat gresit, titlul. Masinutele nu sunt pentru Mos Craciun si Mos Nicolae. Pentru ca acestia folosesc reni, saniuta etc. Stiti cum sta treaba, da?
Masinutele la care ma refer, sunt cadouri pentru copiii ce isi pregatesc ghetutele, impodobesc bradul, isi fac lectiile si sunt ascultatori, pentru copiii ce asteapta nerabdatori, noptile respective in care, prin magie, Mosii luati din discutie, le vor pune cadourile in ghetute, sub brad etc.
       Si chiar daca nu sunt atat de cuminti si chiar daca nu sunt foarte ascultatori ori chiar putin (sau mai mult) obraznici si chiar daca notele lor nu sunt foarte mari, ba chiar sunt micute, tot sunt copiii nostri, sunt minunati si ii iubim. Pentru ca asta este rolul nostru ca parinti: sa ii protejam, sa ii iubim, sa avem grija de ei, sa ii ferim de toate cele pe care noi le consideram nepotrivite.
       Cu privire la sistemul de imvatamant si educatie (la nivel de stat) din Romania, as putea sa va spun multe, prefer insa sa nu vorbesc urat, in acest articol. Pentru ca, din nefericire, eu personal nu am nimic bun de spus despre acest sistem desuet din toate punctele de vedere. Si asta nu de ieri, de astazi. Sistemul nostru de invatamant se afla in aceasta situatie trista, este rupt de realitate, retrograd si invhechit, de foarte mult timp. Doar ca in ultima perioada pot sa vada asta mai multi parinti pentru ca diferenta dintre sistemul nostru de invatamant si realitatea sociala, ar trebui masurata in U.A. (unitati astronomice, distanta pamant-soare, aproximativ 1.5 milioane km).
       Dar sa revenim la subiectul actualului articol: masinutele de jucarie si jucariile adiacente, gen avioane de jucariecamioane de jucarie - pentru copiii mai micuti, machete masini - potrivite la fel de mult pentru copiii de peste 30 sau chiar 40 de ani, masini cu telecomanda sau cu radio comanda, masini fara baterii.
       Ca ne plac masinutele este un fapt indubitabil, colectia noastra de masini dovedeste clar acest lucru. Intrebarea este daca stiti cat de mult de plac? Nu cred, astfel incat o sa incerc sa va arat, sa va dovedesc. Vazand ca le plac masinutele, atat de mult, am incercat sa folosesc acest lucru pentru a le demonstra notiuni de fizica, chimie, matematica pentru ca respectivele domenii sa isi gaseasca aplicabilitatea in hobby-ul nostru. Aproape pe toate le-am cumparat de la noriel. Nu am de gand sa dezbat prea mult subiectul. De ce? Pentru ca in opinia mea, pe care nu am de gand sa o impun altora, este cel mai bun si serios magazin pentru jucarii, din Romania. Fara concurenta chiar.

       Haideti mai bine sa va arat, cam ce jucarii avem deja, din categoria amintita si ce avem de gand (eu si sotia) sa le cumparam copiilor de Mos Nicolae si Mos Craciun. Pe acestea deja le avem:


In privinta masinutelor cu telecomanda, recent adaugate in colectia noastra, pana acum, avem asa ceva:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu