duminică, 24 aprilie 2016

Cum alegem jocurile educative pentru copii? Sfaturi utile pentru parinti

Cel mai usor sa invata prin joaca, pion cu pion, regula cu regula. Iar acest lucru il stie fiecare parinte.

Tocmai de aceea, pentru a imbina perfect utilul cu placutul, acestia achizitioneaza jocuri educative care contribuie consistent la cresterea si stimularea dezvoltarii creative a celui mic. Pentru ca nu e niciodata prea devreme ca cel mic sa invete sa castige, dar sa si piarda, pentru ca mai tarziu sa poata face fata cu bine situatiilor dificile pe care viata i le va arunca, inevitabil, in dreptul lui.

Aceia care aleg sa cumpere jocuri educative, care imbunatatesc dezvoltarea fizica, intelectuala si emotionala a celui mic, il incurajeaza pe cel din urma sa aiba mai multa incredere in sine. Desigur, aceste efecte se vad mai tarziu.

De asemenea, jocurile educative mentin interesul copilului, fiind o modalitate excelenta utilizata in procesul de invatare. Multe dintre ele includ abilitati educationale precum cele lingvistice, matematice, de logica sau stiintifice. Iar daca nici aceste argumente nu te conving sa ii cumperi copilului tau jocuri educative, te anuntam faptul ca cel mic poate invata si ce inseamna munca in echipa, avand abilitatea de a le stimula gandirea.

Dar cum alegem jocurile educative potrivite pentru copii? Pe o piata unde se gasesc atat de multe, iata cateva sfaturi care va vor fi de folos in magazine si pe site-urile de specialitate:

· Aflati care sunt interesele celui mic inainte sa cumperati jocuri educative. In functie de acest lucru, puteti sa cautati jocuri tematice.

· Determinati daca jocul educativ pe care vreti sa achizitionati este potrivit pentru varsta copilului. Nu ii luati unul prea usor sau prea greu, pentru ca l-ati putea inhiba sau plictisi.

· Asigurati-va ca jocurile educative contribuie si la dezvoltarea sociala a celui mic. Alegeti un joc care poate fi jucat numai in echipa, alaturi de mamica, tatic sau colegii de clasa si prietenii lui.

Jocurile educative sunt un pretext si pentru a petrece mai mult timp alaturi de copilul dumneavoastra, unul de care va veti bucura amandoi sau chiar toti trei. Pe langa numeroasele beneficii pe care joaca inteligenta o are pentru cel mic, pe piata din Romania se gasesc numeroase jocuri educative la preturi accesibile, care ii va introduce in lumea cunostintelor prin multe zambete si distractie pe cel mic.
Iar la Noriel, gasiti o multime de modele de jocuri educative, pentru toate varstele. Iar cand preturile sunt atat de bune, iar posibilitatile atat de multe, nu e greu sa iei cea mai buna decizie pentru cel mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu